Lars Petersson hör till våra främsta arrangörer för gitarr, framförallt av populärmusik.

Lars Petersson

Med en imponerande verklista av arrangemang och originalkompositioner räknas Lars Petersson som en av våra främsta arrangörer för gitarr, framförallt av populärmusik.

Sök efter verk i katalogen »

Lars Petersson har studerat klassisk gitarr vid Musikhögskolan i Malmö för bl.a. Gunnar Spjuth. Studierna avslutades med Diplom i gitarr 1980. Därefter har det blivit jobb som musiker och olika gitarrlärartjänster bl.a i Umeå, Motala och Ängelholm. Under hela sin yrkesverksamma tid har han kontinuerligt bidragit med utgåvor bestående av egna kompositioner och arrangemang för gitarrensemble/gitarrorkester, gitarrskolor samt pedagogiskt material typ ”bredvidspelning” .

– Jag har nog med åren blivit allt bredare genremässigt. Både genom eget intresse och genom kraven från mina elever. Trots att det långa perioder blir mest pop, rock och jazz återvänder jag gång på gång till den klassiska gitarren. Att färdas mellan olika genrer kan göra att man ser och hör med nyvaket sinne. Vid dessa tillfällen händer det att man blir belönad med nya insikter och man vågar prova nya idéer, lite vid sidan av det gamla beprövade – det kan vara ett solostycke, ett arrangemang för en ensemble, eller bara ett litet stycke för nybörjare. Ibland hittar man små guldkorn och då är det självklart att man vill dela med sig till omvärlden. Det är väl därför man gör sig besvär att skriva ner, bearbeta, och ibland gå vidare och publicera sina alster.