Pelle Olofson
Pelle Olofson

Pelle Olofson

Mångsidig kompositör och arrangör, körledare och sångare som studerat för Sven-David Sandström och skrivit ett stort antal älskade körverk för sina elever på Adolf Fredriks Musikklasser.

Sök efter verk i katalogen »

 

Per Lars Olof Olofson är född 1961 i Farsta utanför Stockholm. Efter studier i bland annat komposition för Sven-David Sandström vid Musikhögskolan i Stockholm arbetade han under många år som professionell körsångare i bland annat Radiokören och Eric Ericsons Kammarkör. Han har lång erfarenhet som körledare och lärare vid Adolf Fredriks Musikklasser, där han själv var elev som barn och där hans mentor Jan Åke Hillerud redan tidigt uppmuntrade honom att utveckla sitt intresse för komposition och arrangering. Resultatet blev ett stort antal verk för just barn och ungdomar, inte minst Tindra som sjungs i advents- jultid i både Sverige och utomlands. 

Pelle Olofson har förutom sina körmusikverk komponerat orkestermusik, intrumentalmusik, elektroakustisk musik, musikaler, piano- och orgelmusik. En saxofonkvartett, komponerad i femtonårsåldern finns på CD och på spotify, spelad av Stockholms Saxofonkvartett. Han har arrangerat musik till Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios symfoniorkester, Melodifestivalen, Globens luciakonsert och Stefan Nilssons älskade melodier som 2018 års enormt populära Önska dig ett gott nytt år.

Pelle Olofson arbetar som kyrkomusiker i Hägerstens församling i Stockholm samt leder Stockholms Studentsångare och desss systerkör Stockholms Akademiska Damkör.