Mattias Sköld

Mattias Sköld är en mångsidig tonsättare som skriver allt från orkestermusik till solostycken och är lika bekväm med elektronisk musik som akustisk musik. Mattias uppträder även som live-elektromusiker och har länge varit en del av den experimentella musikscenen i Stockholm och är före detta ordförande i musik- och konstföreningen Fylkingen.

Sök efter verk i katalogen »

Mattias har studerat för Sven-David Sandström och Per Mårtensson på Gotlands Tonsättarskola och för Per Lindgren och Bill Brunson vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han nu själv arbetar som universitetslektor i komposition.

Hans musik har framförts över hela Europa, samt Amerika och Asien av ensembler och körer såsom Kroumata, Rebaroque, Stockholms Saxofonkvartett, Pärlor för svin, S:t Jacobs Ungdomskör, Allmänna Sången, Taipei Chamber Singers, Radiokören och Mikaeli Kammarkör vars ledare Anders Eby, har varit en viktig influens i Mattias arbete.

Förutom att komponera och undervisa genomgår Mattias en forskarutbildning vid Kungliga Tekniska Högskolan, med fokus på notation av ljud.

För mer information www.mattiasskold.com

Mattias Sköld är en av de tonsättare vars musik presenteras i filmform i projektet #svenskkörmusik, ett samarbete med Mikaeli kammarkör. Mer att läsa finns på Svensk Körmusik.